LA FRASE

Totes les persones grans han començat essent nens, però n'hi ha poques que s'en recordin.

El Petit Príncep

AMPAL’AMPA arrenca de nou
Fa ben poques setmanes, un grup de pares i mares de la nostra escola vam reunir-nos per constituir la nova junta de l’AMPA del Pit Roig per aquest curs 2012-13. Un nombrós i engrescat grup de mares que han arribat a l’escola aquest curs s’han animat a enfortir l’associació sumant-se als membres de la junta del curs anterior que han renovat el seu compromís. Cal reivindicar que som un col·lectiu de marcat accent femení ja que està integrat d’una majoria recalcitrant de dones. Visca l’empenta d’aquest weman power!!!!

Durant aquest nou curs esperem poder tirar endavant un bon grapat de propostes per millorar l’escola i recolzar la valuosa tasca del seu equip d’educadores (i més i més i més i més weman power!!).

Volem aprofitar aquest moment per explicar-vos tot el què l’Associació de Mares i Pares va realitzar el curs passat:

Per Nadal... pas de pit roig (que si fa o no fa mesura el mateix que el pas d’un pardal!)
Quan s’apropen les dates nadalenques els nens i nenes alimenten el tió de l’escola. L’últim dia abans de les vacances de Nadal van fer caga el tió que, amb gran generositat, va cagar un regal per a cada alumne, després de rebre una bona dosi de garrotades al ritme de la tradicional cançó. Com és habitual, l’AMPA va pagar el contingut d’aquesta abundant cagada que deixa a tothom satisfet.
Aquella mateixa tarda, una colla de pares i mares, motivats per un entranyable esperit nadalenc, vam disfressar-nos de dimonis, àngels, pastors, reis i Sagrada Família inclosa. Vam representar la història dels Pastorets davant de tota l’escola. Abans d’acomiadar-nos fins l’any vinent, tots plegats vam cantar unes Nadales. Renoi, quina estampa més nadalenca!

Sant Jordi mata l’aranya
Per celebrar el dia del llibre ens en vam empescar una de ben bona: que els nens i les nenes fessin el seu propi llibre. Entre l’AMPA i les mestres vam decidir elaborar un cançoner amb les cançons que es canten a l’escola. Les mestres de cada classe van fer unes composicions amb les lletres de les cançons, imatges i les fotografies de tots els infants. L’AMPA vam encarregar-nos de dur-ho a una impremta per convertir-ho en un llibre. Realment va quedar molt bonic i la tarda de Sant Jordi vam muntar una paradeta per tal que totes les famílies el poguessin comprar. També hi vam vendre les roses que els nostres fills i filles havien fabricat aquell mateix dia. Els beneficis van anar dedicats a comprar llibres nous per a la biblioteca de l’escola.

El dissabte, tot s’ho gasta (dia laboral en cap de setmana)
Amb l’arribada del bon temps, entre les mestres i l’AMPA vam organitzar una diada lúdica i de treball. Durant tot un dissabte moltes famílies vam trobar-nos a l’escola amb l’objectiu de dedicar unes hores de treball per millorar les instal·lacions de l’escoleta i també per crear materials. Vam treballar repartits en les comissions de millora de la infraestructura del pati (gronxadors, cabanes, cordes, sorral...), el condicionament de l’hort i la construcció de plafons amb materials diversos pensats per a la manipulació i l'experimentació dels nens i nenes. Al migdia vam dinar tots junts a la sala de baix els plats que cadascú va portar de casa. A part de la feina feta també preteníem passar un temps compartit que afavorís la coneixença entre famílies i el bon ambient del Pit Roig. Va ser una jornada molt profitosa amb resultats que saltaven a la vista.

A l’estiu, el pit roig fa piu piu!
La vigília de Sant Pere l’AMPA va organitzar la festa de final de curs. Per la tarda vam rebre a les famílies amb música. Vam repartir pel pati les proves d’una gimkana on tothom podia participar lliurement. Després tots vam berenar coca, la xocolata i sucs.

A més de tot això, la junta de l’AMPA també vam anar fent totes les gestions de comptabilitat i administratives pel bon funcionament com ara el cobrament de les quotes o la sol·licitud de subvenció a l’Ajuntament. Valorem positivament la feina feta durant tot el curs anterior i afrontem amb ganes aquest que comença. Totes les propostes i suggeriments seran benvinguts. Ah, i les portes són ben obertes per si algú més s’arremanga i s’apunta a formar-ne part. Per qualsevol cosa, ja sabeu on trobar-nos.

Us desitgem un bon curs a tots i totes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada