LA FRASE

Totes les persones grans han començat essent nens, però n'hi ha poques que s'en recordin.

El Petit Príncep

diumenge, 29 de setembre de 2013

UN NOU CURS, NOUS REPTES NOVES IL.LUSIONS

Nou curs, nous reptes, noves emocions… El pas del temps ens fa créixer. Des del curs 2004 han passat moltes vivències, hem crescut amb totes les famílies que han passat escola. Tots i cadascun d’els infants ens han ensenyat que encara tot està per escriure's, i que dia rere dia, aprenem els uns dels altres i que sense ells, res no és possible.
Així és com es presenta el nou curs, amb una reafirmació del nostre concepte d’escola, on el protagonisme és dels infants i de les famílies. Com a companyes d’aquest camí ens hem adonat que és imprescindible partir de les necessitats dels més menuts que passa, per sobre de tot, pel seu ben estar emocional i el de les seves famílies. Com dèiem en una entrada de fa un any, és un moment molt difícil de gestionar per part de tots, els nervis a la separació, la por a no ser escoltats… Per això aquests primers dies ens els hem plantejat com una descoberta de l’espai, adonant-nos que els infants tenen interessos diferents hem trencat les barreres de fer grups tancats i hem distribuït l’escola en espais oberts que intenten donar respostes individuals però que a l’hora fomenten les retrobades, el diàleg, la interacció amb l’adult …
Uns primers dies en petit grup, on poder parlar i establir les primeres relacions, però que ha continuat i continua amb les portes obertes per  aquells adults que ho necessitin i que s'ho puguin organitzar.


Hem observat com cada infant ha anat buscant el seu espai i ha anat descobrint els materials, com hem passat a segon terme com a adults, que sota una mirada atenta i observadora, els anem coneixent amb cada acció, amb cada paraula. Com els lligams entre ells creixen quan no interferim en les seves relacions i sobretot, com hem deixat de parlar d’adaptació per parlar de familiarització, en uns primers dies relaxats, i carregats de motivació.


 L’escola és un espai de vivències, on passen moltes petites històries, però sobretot és un espai de convivència. Moltes gràcies famílies per compartir aquests moments amb nosaltres.

Benvinguts al nou curs!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada