LA FRASE

Totes les persones grans han començat essent nens, però n'hi ha poques que s'en recordin.

El Petit Príncep

dimecres, 19 de juny de 2013

DIADA INTERNACIONAL DEL JOC

El dia 28 de Maig és el dia internacional del JOC. A l’escola defensem el joc natural dels infants com a mitjà essencial per a desenvolupar-se i créixer, així que l'hem volgut viure d’una manera especial.
Primer de tot, una mica d’història extreta de la web dels propulsors de la iniciativa:

El DIA INTERNACIONAL DEL JOC és un dia d'esplai i alegria. Un dia per gaudir del joc i de tots els seus beneficis a qualsevol edat. Un dia de relaxada i empàtica interacció humana.

El fet d'instaurar el DIA INTERNACIONAL DEL JOC, ens permet recordar a tothom que jugar és un dret per al nen -i indispensable també en altres etapes de la vida- i que els adults -pares, mares, educadors, institucions ... - tenim la responsabilitat de garantir les condicions necessàries per al joc.

El DIA INTERNACIONAL DEL JOC és una iniciativa que va néixer el 1998 de la de l'Associació Internacional de Ludoteques, ITLA (International Toy Library Association), a proposta de la llavors presidenta de l'Associació, Dr Frida Kim. Aquesta proposta va ser confirmada pels membres de la ITLA a l'Assemblea de Japó al setembre de 1999.

http://eldiadeljuego.files.wordpress.com/2010/02/3raya.jpg?w=600

La data escollida va ser el 28 de maig, commemorant la constitució de l'Associació, i se celebra, cada any, el cap de setmana de maig més proper a aquesta data.

Des de llavors, són molts els països que s'han anat adherint a aquesta celebració: França, Suïssa, Corea, Japó, Canadà, Regne Unit, Bèlgica, Espanya, Portugal .... Celebració que encara no ha aconseguit ser reconeguda en les NNUU com a Dia Internacional, però que no renuncia a aconseguir-ho..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada