LA FRASE

Totes les persones grans han començat essent nens, però n'hi ha poques que s'en recordin.

El Petit Príncep

dijous, 4 d’octubre de 2012

PEL·LÍCULESD'un temps ençà van sorgint moltes pel·lícules que ens fan reflexionar sobre l'educació i les experiències dels més petits:  Ser y Tener (França 2002), Bébés (França 2010) o La Educación Prohibida (2012) són alguns exemples.

Aquesta setmana, a l'Esbarjo Verdi de Cardedeu, arriba Solo es el principio, dels mateixos creadors de Ser y Tener. 

Us deixem la sinopsi de la pel·lícula:

 Solo es el principio” és una pel·lícula documental sobre classes de Filosofia per a Nens, captat amb calidesa i sensibilitat, en la senda de “Ser y tener” de Nicolas Philibert, que promou a la reflexió sobre la nostra capacitat ètica, social i humana, i sobre la importància d’una bona educació des de la infància. Els expressius i vitals protagonistes es diuen Azouaou, Abderhamène, Louise, Shana, Kyria o Yanis. Tenen entre 3 i 4 anys quan, junts, exposen lliurement, amb les seves emocions i contradiccions, les seves idees sobre l’amor, la llibertat, el lideratge, la intel·ligència, la mort…
Al llarg d’un curs, asseguts en un cercle al voltant d’una vela encesa, amb ajuda de la seva mestra Pascaline, aprenen a expressar-se, a escoltar-se mútuament i a conèixer-se millor. Entre tots fan filosofia, reflexionen sobre temes importants, sovint oblidats en la nostra societat. No hi ha estudiants bons ni dolents: el fonamental és pensar per si mateixos. Els nens parlen amb les seves pròpies paraules, plenes d’espontaneïtat, humor, lògica i poesia; carregades en moltes ocasions d’un increïble i envejable sentit tolerant i cívic.


No són films per veure amb els més petits però sí per seguir reflexionant sobre quina societat volem i, per tant, quin tipus d'educació busquem. Sabem que és difícil, però si aquests quatre dies que venen trobeu una estoneta, us recomanem que hi aneu i us convidem a deixar els vostres comentaris en aquesta entrada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada