LA FRASE

Totes les persones grans han començat essent nens, però n'hi ha poques que s'en recordin.

El Petit Príncep

dilluns, 25 de juny de 2012

FI D'ETAPA...

Quan s'acosta el final de curs és moment de balanços, de melancolia,...

Avui he estat pensant en la meva etapa com a nena a la llar d'infants: no en recordo pràcticament res, només el que he pogut "reconstruir" en el meu imaginari a través d'allò que m'han explicat els meus pares i d'algunes fotos (no gaires en aquella època). Però sé que ha estat una etapa fonamental per acabar sent la persona que sóc.

Cada any penso, inevitablement, què s'enduen els petits que han estat a l'escoleta, què recordaran del Pit Roig, de la seva mestra, dels altres infants,... i de quina manera els hem ajudat a créixer i formar-se com a persones.

Des d'aquí hem intentat respectar els seus processos, els hem volgut donar una estabilitat emocional i un espai acollidor i familiar. També hem volgut fer partícips les famílies en tot el desenvolupament dels seus fills. Això ens fa ser optimistes i pensem que es construiran una bona imatge d'ells mateixos i de l'escoleta!

Per altra banda, sabem que a les famílies els fa vertigen aquest salt: passar de la bressol a "l'escola dels grans". Hem de dir que no són els únics als quals se'ls fa un nus a la gola. Sabem que hem fet una bona feina, que s'enduen unes bones bases per assolir una personalitat estable, una bona autoestima,... Per això, si se'ls segueix escoltant, oferint-los un lloc que els doni seguretat i confiança, on puguin desenvolupar les seves capacitats a tots els nivells (sensorial, motriu, cognitiu, emocional,...), respectant les seves necessitats i els seus processos d'aprenentatge, sense imposar ritmes frenètics ni estrès innecessari, estem segures que seran persones lliures, amb criteri propi, empàtiques i felices, entre moltes altres virtuts!

 
Molta sort en la nova etapa!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada