LA FRASE

Totes les persones grans han començat essent nens, però n'hi ha poques que s'en recordin.

El Petit Príncep

dilluns, 6 de febrer de 2012

MIRÓ: Un pintor amb ulls d'infant

Els grups de GRANS de l'escola estem descobrint un dels grans pintors de la nostra terra: JOAN MIRÓ. Un pintor que, diuen, va trigar 80 anys en aprendre a pintar com els infants. Potser és aquest el secret del "feeling" que es produeix entre els infants i les obres de Miró.
Els infants tenen una sensibilitat especial davant les creacions de qualsevol pintor: les ganes d'aprendre, l'afany per interpretrar el món, aquells ulls de fantasia que els fa veure ocells on nosaltres només veiem plomes,... Saber i entendre que a través de l'art poden expressar sentiments als que encara no saben posar nom. L'art és més a prop dels infants del que podem imaginar-nos.

A la sala dels Trons tenim un espai destinat a l'art, on els menuts poden fer creacions amb diversitat de materials i també fullejar llibres. En un cavallet exposem aquells que més interès han despertat als infant, o bé aquells que ens interessa descobrir plegats.

A partir de l'obra "MAIG", una de les que més ha cridat l'atenció dels menuts, hem fet un treball d'observació amb els nens i nenes, desgranant tot el que veiem, és a dir, les tècniques que el pintor utilitzava generalment, la majoria capturades en aquesta gran obra. Així que portem uns dies jugant amb les tècniques de Miró; de moment, fent regalims amb la pintura i estampació amb les mans. També hem vist que a Miró li agrada molt fer rodones, que utilitza el blau, el grog, el verd, el vermell i el negre. Hem vist que també fa moltes esquitxades!


Però la bellesa de Miró va més enllà de les tècniques; la grandesa de l'obra de Miró està en l'estètica, en la fantasia, en la creativitat individual, en el respecte. Miró és un pintor que pot ocasionar molts sentiments i sensacions; pot agradar molt o gens. Però creiem que per a tenir un criteri, val la pena conèixer més sobre ell. Us proposem que jugueu i investigueu una aplicatiu que ens ofereix la Fundació Miró : Play Miró.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada