LA FRASE

Totes les persones grans han començat essent nens, però n'hi ha poques que s'en recordin.

El Petit Príncep

divendres, 13 de gener de 2012

L'infant estima la natura...

Com ja sabeu, el grup de grans sortim cada divendres a passejar pel poble. Aquestes sortides ens permeten obrir camps de descoberta, permet als infants apropar-se a la natura i valorar el privilegiat entorn que tenim.

Aquesta setmana, al ja motivador fet de sortir de l'escola, hem afegit un factor que ha sorprès als menuts. Els hem ofert bossetes, les quals han propiciat moments d'aprenentatge exclusius.

El fet de tenir una petita bossa ja enviava un clar missatge que no precisava de paraules: "no tot hi cap...". Així que cadascú ha hagut de prioritzar la seva tria. Molts cops posant i traient; fent servir un criteri que tot just descobreixen.

Però mireu quantes descobertes i quants conceptes als que encara no posem nom. Han estat practicant: el volum, el pes, intentar posar una gran pedra dins la bossa, carregar una bosseta plena que és impossible de transportar, coordinar moviments, equilibrar els seus menuts cossos per a transportar grans elements i vigilar de no caure en la major atracció del dia!!
El bassal. Un element de la natura del qual acostumem a fugir, que ens incomoda als adults per la gran por a que s'embrutin, caiguin, es mullin i es constipin... I de cop, et pares un moment a observar, confies i... Una sessió improvitsada d'observació on petits glans floten, al contrari de les petites pedres que esquitxen i cauen al fons i ni amb els pals les podem fer navegar... I de sobte algú s'incomoda perquè la seva sabata és bruta i busca la manera de netejar-la amb un palet. i demana ajuda a un company.

Un dia replet de silencis d'aquells que ens demostren que alguna cosa s'està coent en el caparró dels nostres menuts. Mirades fixades a la recerca d'allò tan important que ha de trobar per a compartir-ho amb tothom.
I aquesta vivència tan personal ha estat la causant que molts de vosaltres de tant en tant trobeu bossetes amb pedres i altres elements a les motxilles. I és que realment per a ells han estat gran troballes, grans tresors als quals volen donar una identitat i compartir-los amb vosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada