LA FRASE

Totes les persones grans han començat essent nens, però n'hi ha poques que s'en recordin.

El Petit Príncep

dilluns, 21 de novembre de 2011

SOMMIANT, CREANT, CREIXENT... L'ART UN LLENGUATGE QUE PARLA DE NOSALTRES

El plaer de les novetats, de la creació. El resultat de l’esforç de la concentració.  La creativitat dels menuts respon a molts plaers: el d’expressar, el d’experimentar, el de descobrir, el de sentir-se més grans, el de crear una cosa inèdita… Per això no hi ha un dibuix millor que l’altre, perquè cada dibuix és únic i exclusiu, i perquè cada creació ens parla del seu creador.
Des del gargot que ens explica l’esforç dels nadons per descobrir el seu moviment, un moviment que en breu passarà a convertir-se en petits traços sense més intenció que la satisfacció de veure que s’han fet més grans, que comencen a controlar la seva mà quan dibuixa. Que seguirà avançant en aquest control i, on els ulls d’un adult veuen taques, ells veuran peixos volant pel cel... A les primeres aproximacions a la figura humana, que neixeran de sobte, un bon dia en que un infant adquireix la consciència que ell té ulls i nas...


Com ens diu la Carme Díez en el seu llibre “Les arracades de la mestra”:  "Les criatures ens parlen d’elles mateixes quan imaginen. Ho fan desplegant els seus somnis, les seves ganes de jugar, de crear i de gaudir. L’important és la sensació de plaer que es genera en fer sorgir novetats. El vertigen de l’aventura de començar alguna cosa que no se sap com acabarà. La curiositat, la sorpresa i la satisfacció davant la realització del que s’albirava amb prou feines en unes imatges esbossades i soltes dins nostre.”


Darrera de cada creació hi ha una història, un neguit, una emoció, per això us convidem a compartir aquestes meravelles amb els vostres fills, per ajudar-los a créixer  i motivar-los a seguir creant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada