LA FRASE

Totes les persones grans han començat essent nens, però n'hi ha poques que s'en recordin.

El Petit Príncep

dilluns, 7 de novembre de 2011

LA TARDOR A L'HORT


Diuen que la natura ens indica el pas del temps, que ens marca les estacions… Però amb aquest temps boig, que ens embogeix a tots, que tant trona com seguim agafant maduixes… no ens queda més remei que gaudir sense més, sense pensar en si toca o no toca. Ara més que mai, aprofitem per a valorar els petits tresors que ens deixa la natura: les maduixes vermelles i saboroses com en ple mes de juliol, les carbasses que ens recorden que aviat torrarem castanyes al caliu d’un bon foc… Un particular aneguet lleig que, de l’amargor de la carxofa, esdevé una flor lila preciosa, de tomàquets que semblen peres, d’olors que ens fan esternudar…

En el nostre hort trobem gran varietat de recursos que ens permeten fer petites descobertes, temptejar amb el pes, amb el moviment, cooperar per verificar petites hipòtesis per a superar grans obstacles: com moure una carbassa que pesa més que nosaltres? Fàcil! Provant i provant, i si no podem… una mestra ho farà!


I acabar fent el que toca. Asseguts sobre un terra que ens mostra el pas d’una turmenta, una cantarella en forma de poema:
Bum! Ai quin tro!
Quina por….
Tot és negre i es fa fosc.
Xec! Un llampec ha sortit
I tots els núvols han partit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada