LA FRASE

Totes les persones grans han començat essent nens, però n'hi ha poques que s'en recordin.

El Petit Príncep

dilluns, 14 de novembre de 2011

DE PATI A JARDÍ

Aprofitant l'entrada que vam fer fa uns dies sobre la desaparició del troncs del pati, us volem fer partíceps d'aquest projecte que ja fa un temps que ens va rondant: la transformació de pati a jardi.

 “Els espais exteriors de l’escola són recursos educatius en potència. Entre d'altres
coses són llocs privilegiats de contacte entre el centre educatiu i el territori, el social i
el natural.” Penny Ritscher

Volem un pati en que els espais siguin enriquidors de propostes i possibilitin el moviment lliure i les diverses creacions dels infants.

Fa uns mesos es va realitzar una trobada amb la comissió on es va decidir que es treballaria per delimitar el pati per zones: 
  • Del sorral
  • D'aigua
  • De cabanes
  • Esportiva
  • De descans


Gràcies a aquesta trobada una de les famílies va elaborar un nou material que ja disposem en el nostre pati: les barres simètriques on els petits es pengen i creen tot tipus de joc.

“Un gran espai buit provoca comportaments d'agitació, repetitius, cansats. En canvi, un espai articulat ivariat convida a comportaments intel·ligents: exploracions, descobertes, intencions, trobades, col·laboracions, iniciatives, projectes, construccions...”  Penny Ritscher


També durant el curs passat es va poder muntar la zona d'aigua, que es va situar en un dels laterals del pati i es va habilitar amb un terra que permet fer el joc d'exploració sense perill.

El dia 22 de novembre ens tornarem a trobar per seguir treballant. Us convidem a participar i crear entre tots un espai de joc i educatiu pels nostres infants, ANIMEU-VOS!!!

Per saber més podeu consultar: El Safareig Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada