LA FRASE

Totes les persones grans han començat essent nens, però n'hi ha poques que s'en recordin.

El Petit Príncep

dijous, 13 d’octubre de 2011

EL RAÏM

Aquesta setmana hem fet algunes propostes amb raïm. La primera va estar molt sensorial. Ens vam descalçar i vam trepitjar el raïm. Amb aquesta proposta comencem a veure com un cos passa de l'estat sòlid a líquid. Evidentment, encara no li posarem paraules científiques, però son conceptes que, sense ser-ne conscients, comencen a practicar.
El fet de no obligar a cap infant a fer l'activitat, els ajuda a ser cada cop més autònoms, doncs han de fer una hipòtesi del què passarà si entren o no al gibrell, i sense verificar-ho, han de prendre la decisió de si es treuen les sabates o no.

Un cop més, el temps té un valor importantíssim, doncs el mateix aprenentatge hi ha en trepitjar el raïm, que després a l'hora de finalitzar la proposta, en posar-se les sabates. Un moment on els infants ja estan més neguitosos, i a les mestres se'ns acumula la feina! és difícil no caure en el parany de posar les sabates als infants per estalviar TEMPS. Però si caiem en aquesta "trampa social", estem robant l'oportunitat als menuts de fer un aprenentatge que el deixa ser més autònom. Posar-se i treure's les sabates és tot un aprenentatge que requereix un desenvolupament motriu concret (fixeu-vos que molts infants encara no són capaços de doblegar el genoll per estar més a prop del seu peu).

Però bé, tornem al raïm... amb el resultat de la nostra particular verema, vam fer un most que va despertar diferents opinions. Realment, al barrejar el raïm negre amb el verd, el color que vam obtenir no era gens atractiu, però el sabor era boníssim!
I les nostres propostes per seguir descobrint el raïm van continuar l'endemà amb un taller de cuina. Mmm... apetitosos, oi? Doncs una recepta tan senzilla, ens ha deixat practicar amb la concentració necessària per a ser capaços d'enfilar el raïm i el formatge tot fent una seriació (us sonen els jocs de sèries? "rombe, quadrat,rombe?) Doncs és una manera de fer seriacions però de forma vivencial. I després a esmorzar!!!
INGREDIENTS:
- Raïm
- formatge fresc
- melmelada de taronja
- Pals de pinxo.
ELABORACIÓ:
Punxa el raïm i després el formatge per tal que quedi alternat. Un cop muntat, pots deixar regalimar una mica de melmelada de taronja, i... a menjar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada